PLANTAGE FREDERIKSDORP


Plantage Frederiksdorp bestaat uit zeven gerestaureerde historische panden waaronder een authentieke directeurs- en een dokterswoning. Er zijn veertien nieuwe gasten verblijven, een bar, een restaurant en een zwembad. Voor wie een dutje wil doen na de lunch zijn er diverse hangmatten. Heeft u zin om even te vissen, dan zijn er vishengels aanwezig. Op het landgoed staan veel fruitbomen: sinaasappels, mango’s, papaja’s en kokosnoten. De omliggende plantages, de kleine vissersdorpen en vogel-zwampen worden omringd door de Atlantische oceaan in het noorden en de Commewijnerivier in het zuiden met aan de oevers mangrovebossen als bescherming tegen het water. Lange wandel- en fietspaden maken het u gemakkelijk om het gebied te ontdekken. Te voet, per boot of met de fiets.
 

DE ACCOMMODATIE


De comfortabele gerestaureerde woningen zijn allen voorzien van airco, wifi en warm water. De rustige en
ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat u zich volledig kunt ontspannen.
 

HET RESTAURANT


In het restaurant is plaats voor maximaal 40 gasten. Naast een keuze van de menu kaart is het
mogelijk om een menu op maat samen te stellen, afhankelijk van uw wensen. We geven op verzoek kooklessen (o.a. Javaans) waarbij we verse lokale ingrediënten gebruiken en laten zien hoe deze op traditionele wijze worden bereid. Voor de gasten die bij ons verblijven is er een uitgebreid ontbijt met verse sappen van onze eigen fruitbomen. 
 

BEREIKBAARHEID


De Plantage is alleen per boot bereikbaar.
Vanuit Leonsberg met de boot naar Frederiksdorp kost ongeveer SRD 120,- p.p. mits er geen andere gasten zijn. In dat geval kan het duurder zijn. U kunt er dan voor kiezen om bij Nieuw Amsterdam uit te stappen en vervolgens naar Mariënburg te fietsen. Fietsen mogen mee in de boot. Vanuit Commewijne richting Mariënburg rijden met fiets, bus of auto en dan de boot pakken naar Frederiksdorp. De taxiboot kost ca. SRD 20, -p.p.
 
 

"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark