HISTORIE


Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan zowel Europese als Afrikaanse tradities. De fraai gerestaureerde plantagewoningen bestaan uit een commissariaat, een politiepost, een cellenhuis, een directeurswoning, 7 ambtenarenwoningen en de woning van de Districtscommissaris. Plantage Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijnerivier die door het gelijknamige district stroomt. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan.
Na de afschaffing van de slavernij kwamen de contractarbeiders vanaf eind 1800 tot begin 1900 naar Commewijne. Zij, die besloten om er te blijven wonen kregen een stuk land toegewezen. Hun nakomelingen leven van kleinschalige landbouw, veeteelt en visserij. Het vissen doet men veelal op de Suriname- en Commewijnerivier, voor de kust en in de zwampen.
De omringende plantages in het district Commewijne, zoals Peperpot, Meerzorg, Mariënburg, Katwijk, Spieringshoek, Alliance, Bakkie, Mariënbosch, Johan en Margaretha, en Rust en Werk – hebben allen een eigen verhaal.
Historie

"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark