SCHILDPADDEN TOUR


 
 

Turtle Tours vanuit Plantage Resort Frederiksdorp

We zijn er trots op dat een van de grootste zeeschildpadden ter wereld, nest op de stranden van Suriname. Het strand van Matapica is elk jaar de thuisbasis van de enorme reptielen die opduiken in onze tropische wateren van de maanden februari tot en met augustus, om hun eieren te leggen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze vriendelijke reuzinnen van dichtbij te bekijken en het uiteindelijke doel van hun lange en vaak riskante reis te delen. Een emotionele en onvergetelijke ervaring.

 
Tijdens het broedseizoen, varen we elke avond met groepen naar het strand waar we deze educatieve en fascinerende must-see ervaring voor alle leeftijden met u delen. Plantage Resort Frederiksdorp nodigt u uit om deze bijzondere ervaring met ons mee te maken.
 
Beschrijving tour
 
U wordt opgehaald bij Hotel Torarica en naar Plantage Resort Frederiksdorp te Commewijne gebracht. Tot aan het diner rond 19:00 uur heeft u alle tijd om door de plantage tuin te wandelen, te borrelen op het rivierterras of het pooldeck. In de loop van de avond vertrekt u onder leiding van een gids met de boot naar het strand van Matapica. De richtlijnen voor het benaderen van zeeschildpadden zullen hierbij in acht genomen worden zodat de dieren niet worden verstoord tijdens het leggen van de eieren. Een nest kan wel 60 tot 150 eieren bevatten. Om het gehele proces te volgen worden enkele uren uitgetrokken. Na afloop wordt u teruggebracht naar het resort, waar we aan de bar napraten over de indrukwekkende ervaring. De volgende dag bepaalt u zelf hoe laat u weer terug wilt gaan naar Torarica.
 
 
 
Inclusief:
  • Transfer Torarica Frederiksdorp v.v.
  • Gebruik faciliteiten Frederiksdorp
  • Diner
  • Schildpadden Tour (Matapica)
  • Overnachting in een cabana
  • Ontbijt

 


Plantage Resort Frederiksdorp

U verblijft gedurende deze tour op de monumentale Plantage Frederiksdorp, een voormalige 18e-eeuwse koffie en cacaoplantage in het district Commewijne. Het resort is uitgerust met een breed scala aan faciliteiten en de gerestaureerde plantage-woningen zijn van alle gemakken voorzien. In de ruim gesorteerde bar-lounge bij het zwembad of op het river-deck kunt u heerlijk borrelen met uitzicht op het landgoed of de Commewijnerivier en napraten over de indrukwekkende zeeschildpadden ervaring.

 
 
 

"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark