EENDAAGSE TOUR

EENDAAGSE TOUR
U vertrekt vanuit Hotel Torarica naar Mariënburg en stapt vervolgens over op de boot naar plantage Resort Frederiksdorp waar u wordt verwelkomd door het Frederiksdorp team. De eendaagse tour omvat verschillende activiteiten zoals een historische wandeling op het landgoed van de plantage. U kunt er gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantage huis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700.

Verder loopt u vanuit Frederiksdorp samen met de gids naar plantage Johanna Margaretha waar u overstapt in kleinere bootjes richting het zwampgebied. Deze tocht duurt ongeveer 2 uren. De grote biodiversiteit aan planten en dieren die een levende en productieve natuur vormen, houden elkaar in evenwicht. U kunt er diverse prachtige vogels spotten. Als u geluk heeft, kunt u ook nog kaaimannen verstopt zien liggen. Op deze dag tour gaat u ook samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke maaltijd. In de ruim gesorteerde bar kunt u terecht voor heerlijke cocktails en andere alcoholische en non-alcoholische dranken. Na afloop vaart u met de boot terug naar Mariënburg.

TWEEDAAGSE TOUR

TWEEDAAGSE TOUR
Dag 1. Dolfijnen, kaaimannen en schildpadden

U vertrekt vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg. U stapt vervolgens over op de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp.

Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling over het landgoed. Na lunchtijd, afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij en het seizoen gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpadden tour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dan het gehele proces, vanuit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kunt u relaxen in de loungebar en nagenieten van deze indrukwekkende dag.

Dag 2. Fietsen naar Plantage Kroonenburg

Na het ontbijt neemt onze gids u mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. Na het uitchecken, vaart u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht uw vervoer voor de terugrit naar Hotel Torarica.

DRIEDAAGSE TOUR

DRIEDAAGSE TOUR
De driedaagse Frederiksdorp Tour stelt u in staat om in alle rust het beste van de plantage en de omgeving te ervaren en toch uitgerust te vertrekken.

Dag 1. Zie tweedaagse Frederiksdorp Tour

Dag 2. Zie tweedaagse Frederiksdorp Tour

Dag 3. Plantage Rust en Werk

Na het ontbijt gaat u samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werd later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. U bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop vaart u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht uw vervoer voor de terugrit naar Hotel Torarica.

 

BOEK NU


"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark