CULTUUR


Het district Commewijne is een van de oudste cultuurgebieden van Suriname. Omdat het gebied grenst aan de Atlantische Oceaan in het noorden, bestaat het uit vruchtbaar zeeklei. Dat is de reden dat er in de tweede helft van de 17e eeuw vele plantages zijn aangelegd, waaronder Plantage Frederiksdorp.
Als de late middagzon lange schaduwen werpt op de monumentale gebouwen is het tijd om de fiets pakken en de nabije omgeving te verkennen. Fiets langs historisch erfgoed en etnische dorpjes en ervaar de indrukwekkende historie van het gebied. Onderweg zult u diverse verlaten plantages en overwoekerde sluizen passeren, terwijl de lokale bevolking haar avondmaal bij elkaar vist in de vele kanalen die zo kenmerkend zijn voor het landschap. De kanalen zijn destijds gegraven om de oogst (meestal suiker, koffie of cacao) van de plantages per boot naar de rivier te verschepen waar het naar verre oorden werd geëxporteerd, zoals Nederland, Scandinavië en Duitsland. 

Wandeltour naar Plantage Johanna Margaretha

Wandeltour naar Plantage Johanna Margaretha
Vanuit Frederiksdorp wandelen we in westelijke richting naar Plantage Johanna Margaretha. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp.

Fietstour Kronenburg en Mariënbosch

Fietstour Kronenburg en Mariënbosch
Frederiksdorp vertrekken we in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd.

Fietstour Rust & Werk

Fietstour Rust & Werk
Wij fietsen vanaf Frederiksdorp in Westelijke richting. Na ± 500 meter bereiken wij plantage Johanna Margaretha, we komen langs diverse oude plantages en genieten van de rijke flora en fauna, om na 50 min aan te komen in Rust en Werk.

Bezoek Nieuw Amsterdam/ Mariënburg per fiets

Bezoek Nieuw Amsterdam/ Mariënburg per fiets
Een Bezoekje brengen aan het Openlucht Museum


 

BOEK NU


"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark