NATUUR


Voor wie de omgeving wil verkennen is Frederiksdorp de ideale uitvalsbasis. Maak boottochten onder leiding van goed opgeleide gidsen door de prachtige wetlands en ervaar de natuurgebieden en exotische vogelkolonies. De gidsen vertellen over de bijzondere en rijke flora en fauna in het kustgebied waar jaarlijks vele trekvogels neerstrijken uit verre oorden. De bootsmannen weten precies waar de kaaimannen zich verstoppen en als je heel stil bent kom je misschien een ocelot (kleine soort jaguar) tegen. Er worden ook boottochten georganiseerd naar de zeestranden van Matapica en Braamspunt waar je tijdens het legseizoen de indrukwekkende leatherback schildpadden kunt aanschouwen die daar jaarlijks hun eieren komen leggen. Een wonderlijke ervaring waar we stil van worden en die ons nog lang bij zal blijven. Vanuit de Plantage is het ook mogelijk om dolfijnen te spotten op de Commewijnerivier, mocht je ze nog niet gezien hebben op de heenreis per boot. Ze zwemmen dichtbij de Plantage en zijn net zo nieuwsgierig naar ons, als wij naar hen.

 

SCHILDPADDEN TOUR

SCHILDPADDEN TOUR
Vanaf Frederiksdorp nemen we een bootje naar Plantage Johanna Margaretha, na vijf minuten lopen stappen we over in een kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 km lang en duurt ± 45 min.

ZWAMP TOUR

ZWAMP TOUR
Zwamptour met bezoek aan Plantage Johanna Margaretha(vogels spotten, flora en fauna).

DOLFIJNEN TOUR

DOLFIJNEN TOUR
Vanuit FD een uur varen naar de monding van de Suriname rivier. Gezellig opzoek naar dolfijnen en hun super leuke trucjes. SPETTEREND!

NATURE HIKE

NATURE HIKE
Op de plantage zijn er een aantal avontuurlijke tochten ontwikkeld. Over dammen die al 40 jr. begroeid zijn omdat ze buiten gebruik zijn. We hebben onze weg moeten kappen door de hoge begroeiing. We zijn door sloten gegaan om nieuwe gebieden te verkennen.

Wat heel bijzonder is, dat je zelfs je eigen brug kunt bouwen van bamboe. Dit is geschikt voor mensen die fit zijn en het niet erg vinden om nat te worden, in goede conditie zijn en van avontuur houden. Tochten van 1.5 km tot 3 km lang die ruim 2.30 u duren door prachtige, ongerepte natuur (Water lelies, water riet, dadelpalmen die alleen voorkomen in de rechteroever van de Commewijne - vanuit Senegal in de 18e eeuw- , ijzerkruid, mimosa soorten en mokko mokko planten).

STRAND TOUR

STRAND TOUR
Strandwandeling tour, Braamspunt of Matapica, met de boot naar het strand van Braamspunt of via de zwamp naar het strand van Matapica.

PEPERPOT TOUR

PEPERPOT TOUR
Een bezoekje brengen aan Peperpot met de auto of fiets.

 

BOEK NU


"Een bijzonder mooie, historische plek met authentieke,
gerestaureerde plantagewoningen voor verblijf..."
-sandra en mark